Kampinformatie

Wanneer en voor wie?

Jeugdzomerkamp Alkmaar vindt plaats van maandag 15 t/m zaterdag 20 juli.
Het kamp is bedoeld voor de Alkmaarse jeugd in de leeftijd van 8 t/m 16 jaar.

Waar gaan we naar toe?

We gaan naar groepsaccomodatie ’t Campvelt in Doornspijk. De accommodatie is gevestigd in het bos op een prachtige locatie in het Geldersch Landschap, op “De Haere”, nabij de zandverstuiving van Nunspeet. Het verblijf in de accommodatie is gebaseerd op zelfvoorziening. Er is slaapplaats voor maximaal 112 personen, verdeeld over drie gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen sanitair. In het hoofdgebouw bevindt zich een gezellige, grote recreatiezaal met aangrenzend een keuken. De gebouwen bevinden zich middenin het bos met veel speelmogelijkheden waaronder volleybal netten, tafeltennis tafels en een outdoor lasergame terrein. Op 100 meter lopen bevindt zich een fantastische zandverstuiving, ‘de Zoom’. Ideaal voor allerlei bosspelen. 

Voor meer informatie over de locatie kunt u ook kijken op hun website: campvelt.com

Begeleiding

Jeugdzomerkamp Alkmaar wordt begeleid door een geselecteerde groep vrijwilligers en het vrijwilligersteam wordt begeleid door een projectondersteuner. Het kamp wordt al ruim 35 jaar succesvol georganiseerd. Alle vrijwilligers van Jeugdzomerkamp Alkmaar zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent het gedrag).

Groepsindeling

Jeugdzomerkamp Alkmaar wordt verdeeld over 3 groepen:

  • Jongste groep voor kinderen in de leeftijd van 8, 9 en 10 jaar
  • Midden groep voor kinderen in de leeftijd van 11, 12 en 13 jaar
  • Tiener groep voor kinderen in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar

Elke leeftijdsgroep heeft gedurende de kampweek een eigen leidinggroep en een eigen activiteitenprogramma. De kinderen worden tijdens het kamp in tafelgroepjes ingedeeld. In het algemeen bestaan deze tafelgroepjes uit 8 kinderen en 2 begeleiders.

Programma

Het doel van Jeugdzomerkamp Alkmaar is om alle kinderen een leuke kampweek te bezorgen door middel van sport, spel, creativiteit, educatie, ontmoeting en vooral veel plezier maken.

Er staat onder andere op het programma: bosspellen, speurtochten, spokentocht, bonte avond, dagje dorp, zwemmen en nog veel meer leuke activiteiten. Voor een impressie van Jeugdzomerkamp Alkmaar bent van harte welkom op onze media pagina en ons Youtube kanaal.

Het vervoer

De kinderen worden op maandag 15 juli met de touringcar(s) en personenbusjes naar de kamplocatie in Doornspijk gebracht, verdere informatie over de tijd en vertrekplaats van de touringcar(s) volgt nog. Op zaterdag 20 juli worden de kinderen weer met de touringcar teruggebracht naar Alkmaar.
Deelnemers ontvangen nadere informatie over transport en vervoer per e-mail.

Kosten en kortingsregeling

Om de kosten van het kamp (deels) te kunnen dekken vragen wij een eigen bijdrage van €130,- per kind. De eigen bijdrage kan zo laag zijn dankzij sponsoring, donaties en fondsen. De eigen bijdrage dekt enkel de overnachtings- en (een deel) van de voedingskosten.
Wij zijn van mening dat de deelnemersbijdrage geen belemmering mag vormen voor het al dan niet meegaan van kinderen. Daarom hebben wij een sociaal fonds in het leven geroepen waar ouders, voor wie de deelnemersbijdrage niet, of met moeite kan worden opgebracht, gebruik van kunnen maken in de vorm van een korting op de deelnemersbijdrage. Een bijdrage uit dit fonds kan worden aangevraagd bij het inschrijfformulier, voorzien van een toelichting. De aanvragen worden met zorgvuldigheid behandeld.

Betalen met Alkmaarpas-tegoed

Kinderen en ouders uit minimagezinnen hebben van de gemeente Alkmaar een gratis Alkmaarpas gekregen met daarop een tegoed. Waaronder een tegoed voor deelname bij clubs, verenigingen en culturele instellingen. Hier valt Jeugdzomerkamp Alkmaar ook onder. Voorheen werd dit tegoed verstrekt in de vorm van tegoedbonnen in een boekje, maar inmiddels is dat een pasje met een digitaal tegoed.

Vanaf 2017 wordt dat verstrekt als een tegoed op een pas. Om hiervan gebruik te maken voor Jeugdzomerkamp Alkmaar geeft u dat aan in het inschrijfformulier en neemt u de pas en/of bonnen mee naar de kennismakingsdag van Jeugdzomerkamp Alkmaar.

Heeft u die pas niet, maar denkt u er wel recht op te hebben? Of wilt u meer informatie? Kijk dan hier.

Introductiekorting

Indien je een nieuwe deelnemer introduceert voor Jeugdzomerkamp Alkmaar, krijg je €10,- korting. Deze introducé mag dan niet eerder met het kamp mee zijn geweest en moet woonachtig zijn in de gemeente Alkmaar. Indien je een introducé aanmeldt, kun je dit via het inschrijfformulier aangeven. Deze introductieactie is niet te combineren met de andere korting/actie.

Informatie- en kennismakingsbijeenkomst

Vóór het kamp van start gaat worden alle ingeschreven kinderen en hun ouders uitgenodigd voor een kennismakings- en informatiebijeenkomst. Verdere informatie hierover krijgt u t.z.t. te horen.

Vrienden